Nationella trafikveckan

Polisens facit efter gårdagen: 70 böter utfärdade

0:35 min

Polisen i Västerbotten hade flera hastighetskontroller igår eftermiddag och igår kväll och det var många länsbor som körde för fort.

– Många har under dagen visat uppskattning för vårt arbete. Överlag har ändå beteendet i trafiken varit bra, säger Jimmy Norberg vid trafikpolisen.

Totalt utfärdades 70 böter, varav 60 var för hastighetsöverträdelser. Övriga böter gavs för bland annat för att man inte använde bilbälte, pratade i mobiltelefon, hade tonade rutor och en olovlig körning.

De flesta fortkörarna togs vid en kontroll i Hössjö, elva fick böta och dessutom tappade fyra av dem körkortet.

På 30-sträckan utanför Hedlundaskolan i Umeå fick fyra förare böter, varav en fick körkortet omhändertaget.

Polisen genomförde också hastighetskontroller i Brattfors i Nordmaling och i centrala Hemavan i Storumans kommun, där skrevs tre fortkörningsböter på båda platserna.

Kontrollerna genomfördes inom ramen för den nationella trafikveckan som pågår.

Om nationella trafikveckan

Polisen genomför en nationell trafikvecka mellan 19 - 25 augusti. Fokus är trygghet och hastighet i tätbebyggt område och speciellt utanför bland annat skolor och förskolor.

Insatsveckan är gemensam i EU och polisen kommer framför allt att stå där det lokalt är allra viktigast att hålla hastigheten. Hastighetskontrollerna genomförs till exempel i närheten av skolor och förskolor där det är många oskyddade trafikanter men även andra miljöer i tätbebyggt område.

Källa: Polisen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista