Människorov

Polisen efterlyser misstänkt kidnappare

0:57 min

Polisen efterlyser en man, hemmahörande i Umeå, som misstänks för människorov.

Det var natten till den 10:e augusti som en man tvingades in i en bil och fördes bort i Hammarbyhöjden i Stockholm. Efter frihetsberövandet togs en större summa kontanter ut på en bankomat i södra Stockholmsområdet. Polisen söker nu dem misstänkta gärningsmannen som är i 20-års åldern.

Den kidnappade mannen blev sedan förd till Eskilstuna där de misstänkta kidnapparna försökte få ut mer pengar från mannen, som under nästan nio timmar var frihetsberövad och fick utstå våld och hot av de misstänkta gärningsmännen.

Polisen kallades till platsen av ett vittne där man kunde gripa föraren som senare häktades. Tre gärningsmän sprang från platsen, men två av dem kunde senare gripas och är nu häktade.

Den sista misstänkte gärningsmannen är häktad i sin frånvaro och söks därför av polisen.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp om var den eftersökte gärningsmannen kan vara. Hans sista kända position var i Eskilstuna, men enligt polisen kan han befinna sig på annan ort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista