CENTRALA SKELLEFTEÅ

Man häktas misstänkt för försök till våldtäkt

1:06 min

Efter ett våldtäktsförsök i centrala Skellefteå gånga helg häktades på fredagen en man av Skellefteå tingsrätt misstänkt för brottet.

Polisens sökande efter gärningsman efter ett våldtäktsförsök i centrala Skellefteå natten till söndag har nu lett fram till en misstänkt man i 30 års åldern.

Mannen häktas den starkare misstankegraden misstänkt för försök till våldtäkt. Mannen erkänner att han varit i den aktuella bostaden men inte att han gjort sig skyldig till brott.

Utredningen pekar på att mannen sett kvinnan och sen följt henne till den aktuella bostaden i centrala Skellefteå, där han blivit nekad att följa med in. Men att han ändå trängt sig in och enligt åklagarens mening försökt våldta kvinnan. Det ska ha skett någon gång vid tvåtiden natten mot söndag.

Den misstänkta mannen anhölls på torsdagen och åklagaren menar att mannen riskerat kunna undanröja bevis och fortsätta begå brott ifall han inte häktades.

Sedan brottet anmäldes har polisen förhört vittnen och gått ut med signalement på en misstänkt gärningsman som sprungit från platsen.

Åklagaren menar att utredningsläget är bra och hoppas väcka åtal inom en vecka. Den misstänkta mannen ska nu genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.