KONKURS STOPPAR SEMESTERRESOR

Beskedet strandad familj fått: Ingen ersättningsresa

1:47 min

Efter konkursen för resebolaget som bland annat äger researrangören Ving blir semesterplanerna omkullkastade för många resenärer.

Lovisa Jensstad och hennes familj från Vilhelmina skulle åkt på semester till Cypern i morse men är fortfarande på Arlanda i Stockholm. Och de får inga signaler från researrangören om att de kommer kunna åka iväg.

– De menar att idag är det konkurs och vi kan bara få tillbaka våra resepengar, vi kommer inte få någon kompensationsreasa, de kommer inte kunna boka om någon resa, berättar Lovisa Jensstad.

Den information som familjen lyckats få vid sina kontakter med Ving är att tidigast i morgon kan de räkna med att få hjälp. Enligt vad Lovisa Jensstad förstått garanterar bolaget inte att det finns hotellrum åt familjen om de skulle resa med något annat flygbolag.

sin hemsida skriver resebolaget att man kommer att kontakta berörda resenärer och prioriterar de som redan berörs. Där framgår också att bolaget i nuläget valt att stoppa all försäljning av framtida resor.