Hjärtsjuke Kaj Sundh i Vilhelmina FÅR sjukpenning

Kaj Sundh i Vilhelmina fick idag beskedet från Försäkringskassan att han FÅRsin sjukpenning.

Kaj Sundh opererades i april sitt hjärta och det blev en komplicerade operation och han blev sjukskriven till och med november.

Men redan i juli började Försäkringskassans hanläggare och försäkringsläkare att ifrågasätta Sundhs rätt till sjukpenning.

I september drogs den så in, men Kaj Sundh vände sig til länsrätten och fick rätt efter sex veckor.

Trots det fortsatte Försäkringskassan att ifrågasätta sjukpenningen och sedan den 15 oktober har Kaj Sundh varit utan ersättning.

I våra sändningar idag har Kaj Sundhs behandlande läkare på sjukhuset i Lycksele uttryckt skarp kritik mot Försäkringskassans agerande.
Halv två idag så ringde Kaj Sundhs handläggare på försäkringskassan och meddelade att han får sjukpenning.
- Om det berodde på att min läkare berättade om mitt fall i radions nyheter klockan halv ett idag eller inte, det vet jag inte.
Men nu känns det i alla fall mycket bra, för det har varit en mycket stressande situation att hela tiden bli ifrågasatt och samtidigt plågas av sjukdomen, säger Kaj Sundh till Sveriges Radio Västerbotten.
Han hoppas nu att få hjälp med att så småningom kunna komma tillbaka till sitt arbete som kocklärare i Vilhelmina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".