Motorsport

Robert Dahlgren mästare i TCR Scandinavia

1:35 min

Med en fjärdeplats i årets sista heat kunde Robert Dahlgren, från Skellefteå, passera mållinjen som ohotad mästare i TCR Scandinavia 2019.

Det är Dahlgrens andra seger i den förnämsta av svensk racings klasser på tre år.

– Det som känns absolut bäst med säsongen är den jämnheten vi haft som ett team där vi aldrig lämnat något åt slumpen, säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren kom till Mantorp Park med 21 poängs ledning och 20 kilo straffvikt i bilen. Han hade inte fart och kraft att hänga på tvåan Tobias Brink i första racet som plockade in ytterligare poäng i loppet.

Men det kunde varit betydligt värre. Brink ledde från start till sista kurvan där hemmaföraren Mattias Andersson gick förbi.

Inför sista loppet var marginalen 17 poäng, under omständigheterna en närmast ointaglig ledning. Och som den rutinerade förare som Robert Dahlgren är gjorde han inget misstag. Han hade dessutom taktiskt stöd av teamkollegan Daniel Haglöf, för dagen inlånad från WTCR. Haglöf släppte fram Dahlgren och låg sedan och blockerade utmanaren Brink.

Brinks jakt tog slut på sjätte varvet. Då han i desperation försökte ta sig förbi Haglöf körde bilen av banan och hans mästerskapsambitioner försvann i fjärran. När Robert Dahlgren passerade mållinjen 15.54 som fyra i racet var saken klar.

Under säsongen har han tagit tre heatsegrar och stått på podiet tio gånger. Det är Robert Dahlgrens andra totalseger i toppklassen. Den 39-årige Skellefteåbon vann STCC också 2017.