Trafikolycka

Norsk kvinna i 20-årsåldern omkom i olyckan vid gränsen

1:29 min

Det var en norsk kvinna i 20-årsåldern som omkom i trafikolyckan på E12 i Umasjö, mellan Hemavan och norska gränsen, i går kväll.

Den norska personbilen fick sladd och krockade med en polskregistrerad lastbil. P4 Västerbottens reporter Pia Sjögren har pratat med räddningstjänst som var på plats.

Det var fem personer i personbilen, alla från Norge och i 20-årsåldern. De var på väg hem till Norge. Kvinnan som omkom satt, enligt räddningstjänsten, på den sida av baksätet som kolliderade med lastbilen efter att personbilen fått sladd.

Personbilen hade bra vinterdäck med dubb. Lastbilschauffören sägs ha gjort allt rätt. Han höll ut så långt det gick, det syntes däckspår i gruset utanför asfaltskanten.

Den här delen av E12 i Umasjö har ofta sämre väglag än sträckan just före och efter. Föraren av personbilen kan därmed ha blivit överraskad av det plötsliga dåliga föret. I sänkan ner mot sjön och på bron över bäcken kan det bli mycket halt.

– Där har varit flera olyckor, och lastbilar som slirat fast, på platsen under senare år, säger en erfaren medarbetare vid räddningstjänsten i Tärnaby till P4 Västerbotten.

De skadade passagerarna fördes med befarade nack- och ryggskador samt arm- och benbrott till sjukhus på Mo.

Båda fordonen bärgas för teknisk undersökning.