Lycksele badpark

Det blir krångligare att sälja badparken i Lycksele än kommunen först hade tänkt sig. Hotell Lapplands ägare Stefan Karlsson vill köpa badparken och bygga en stugby intill. Något som kommunen tänkt ge honom snabbt besked om.

Stugbyn skulle ligga mellan badparken och en vik i Umeälven som heter Sågavan. Nästan ingen sätter sin fot där idag eftersom området är avskärmat av vatten och stängslet mot badparken.

Däremot trivs och häckar många fåglar där. Därför är kommunen inne på att förbjuda bebyggelse i strandområdet, annars blir frågan ett omständligt miljöärende. Däremot räcker det inte med det samrådsmöte som höll för två veckor sen för att ändra bestämmelserna så att marken kan säljas och bebyggas.

Detta  eftersom politikerna i Miljö- och samhällsnämnden i Lycksele är inne på att öka möjligheten till framtida bebyggelse långt över de planer som Stefan Karlsson hittills presenterat.  Länstyrelsen har också påpekat att kommunen inte kan ta ett snabbt beslut om detta.

Därför blir det nu ett normalt förfarande där ritningar och handlingar först ska ställas ut i kommunhuset och allmännheten får komma och titta och tycka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".