Nytt center ska bryta isolering

Klockan elva idag invigdes Kommunikationscenter på Östra Ersboda i Umeå. Det är en mötesplats för äldre muslimska invandrare.

På Kommunikationscenter på Byttgränd 86 finns information på olika språk och personal med språkkunskaper. Centret erbjuder också kurser i data och sömnad och ska arrangera utflykter. Aktiviteterna syftar till gemenskap och samhörighet istället för isolering. 

Bakom kommunikationscenter står Islamska Föreningen i Umeå, Länsstyrelsen, EU och Umeå kommun.

-Umeå är en mångkulturell stad och vi har en stor grupp invandrare som har svårt att komma in i samhället och vi har många äldre invandrare som har sina speciella behov som vi försöker hitta olika sätt att möta, säger Eva Andersson, s, ordförande i socialnämnden till SR Västerbotten.

-Islamska föreningen har själva tagit initiativet och har lagt ner mycket energi på att få det här centret till stånd, säger Eva Andersson. Vi har från socialnämndens sida bistått i det här arbetet, men den stora elogen och det stora tacket ska riktas till Islamiska Föreningen, säger Eva Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".