Länsstyrelsen skall hålla vinteröppet till Holmön

Regeringen har beslutat att Länsstyrelsen skall hålla leden och transporterna de kommande tre vintrarna till Holmön. Infrastrukturministern skall försöka hitta en permanent lösning under tidig vår.

Regeringen har i dag (torsdag) gett Länsstyrelsen i Västerbotten i uppdrag att staka och hålla en förbindelse över isen mellan Holmön och fastlandet nu i vinter. Om länsstyrelsen inte kan ordna en annan lösning, gäller beslutet även nästkommande två vintrar.

- Det är angeläget att den passagerartrafik med skoter man hade förra vintern kan fortsätta. Länsstyrelsen får därför ett likadant uppdrag man haft föregående två vintrar att staka och hålla en led över isen, säger infrastrukturminister Ulrica Messing.

- Jag kommer under tidig vår försöka få en mer långsiktig lösning för färjetrafiken till Holmön. I avvaktan på det måste vi se till att vinterförbindelsen kan upprätthållas och att Holmöborna får en säker och trygg led även denna vinter, säger infrastrukturminister Ulrica Messing i en kommentar till beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".