Skapelse och överlevnad ställs ut

Berta Hanssons gobeläng Skapelsen ställs ut i sommar. Motivet är Gud som håller ut handen och tittar ut över skapelsen. - Det är en naivistisk, färgrann och glad bild, säger dotterdottern Birgitta Larsson.
En utställning med Berta Hanssons "mindre visade" konstverk ställs ut på Manna i Skellefteå över sommaren. Det är hennes tavlor med bibliska bilder som visas. Men med tanke på att många av hennes gobelänger pryder flera av landets offentliga lokaler visas även några av dem. Bland annat den gobeläng som vanligtvis hänger i vigselrummet på stadshuset i Skellefteå. Berta Hansson, som är mest känd för sina barnbilder, har ofta provat nya material och motiv. När hennes syn försämrades och hon kunde inte längre stå vid staffliet, fick hitta på nåt nytt. Då började hon att måla sina överlevnadsbilder, med motiv tagna ur bibeln. Bilder som nu visas i Skellefteå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".