Kvinna överfölls av okänd

En kvinna är allvarligt skadad efter ett överfall i Umeå i natt. Det var vid tvåtiden på natten som polisen fick larmet att kvinnan överfallits på Tegssidan efter att ha gått över bron. Hon blev misshandlad och våldtagen, och vårdas nu på sjukhuset i Umeå. Gärningsmannen är ännu okänd, och polisen söker vittnen.

Polisen rubricerar brottet som mordförsök och grov våldtäkt. Det var vid tvåtiden på natten som polisen fick larmet att kvinnan överfallits nära Umeås centrum, E4-bron över Umeåälven och dess brofäste på Tegssidan. Hon blev misshandlad och våldtagen, och vårdas nu på sjukhuset i Umeå.

Gärningsmannen är ännu okänd, och beskrivs som under 40 år gammal, och med mörk jacka.

Kriminalkommissarie Leif Sandström säger att det inte finns något som tyder på ett samband med våldtäkten i början av november. Den våldtäkten begicks utomhus, på en parkeringsplats i centrala staden.

Ett drygt dussin poliser arbetar på lördagen med utredningen av överfallet i går. Bland annat med dörrknackning för att om möjligt hitta personer som kan ha sett något som har samband med brottet. Brottsplatsen har undersökts och gärningsmannen har kunnat spåras en bit efter att han lämnat platsen. Tidpunkten för brottet har också kunnat preciseras, 01:10-02:00.

Polisen har också en tipstelefon, 090-15 22 42, och ber att den som har upplysningar eller har sett något som kan ha samband med brottet hör av sig.