Polisen vädjar om uppgifter efter våldtäkten

Gärningsmannen från gårdagsnattens våldtäkt är fortfarande på fri fot. Det var mellan klockan ett och två på natten som en kvinna blev överfallen vid E4-brons södra brofäste. Hon blev utsatt för en grov våldtäkt, misshandlad, och fick allvarliga skador. Polisen vädjar nu om att den som vet något, har sett något, ska kontakta dem.

Kvinnan gick söderut över bron längs E4an och blev helt oprovocerat överfallen vid det södra brofästet av en mötande man. Mannen är mörkhårig, kortklippt med högt hårfäste och beskrivs vara mellan 20 och 40 år, ungefär 1.70-1.75 lång. Han hade mörka kläder och hans jacka hade förmodligen kapuschong.

Polisen tror att mannen kan ha fått skador på sina händer och eventuellt också i ansiktet eftersom den överfallna kvinna försvarade sig rejält. Vid tumultet åkte gärningsmannen och kvinnan utför slänten vid brofästet och mannen försvann efter överfallet under bron mot de nybyggda husen vid gamla bryggeriområdet. Polisens hundförare har spårat den flyende mannen en bit och innan de tappade spåret kunde de konstatera att han försvann in på gården mellan husen på Skeppargatan 3b och 3c.

Inga-Lena Jonasson vill just nu inte dra några paralleller med tidigare överfall och våldtäkter, till exempel med den så kallade Hagamannen.

Reporter AnnaLena Forsberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".