Hårt tryck på billiga julresor

Det börjar dra ihop sej för jultrafiken. Att julafton är på en lördag i år, gör att helgen blir kortare och det blir färre dagar att resa på för de flesta.

- Trycket på resandet blir större eftersom det blir färre dagar att resa på, säger Gösta Söderberg, trafikledare på Y-buss som kör bussar mellan Stockholm och Norrland.

P4 Västerbotten ringde runt till de olika resebolagen: flyg, tåg och buss, och alla säger de samma sak. Vill man ha dom billigare biljetterna från man rappa på lite. Det finns ett fåtal billiga resor kvar.

Om man ska åka härifrån och söderut går det ganska lätt att få tag på biljetter, men åt andra hållet är det betydligt svårare.

Flygbolagen har satt in extra plan, Connex kör med så många vagnar dom bara kan på sina tåg och Y-buss sätter in extra bussar.

- Dagarna före jul sätter vi in dubbla bussar på varje avgång. Det innebär att vi har upp till sex bussar mellan Stockholm och Umeå den 22:a och 23:e december, säger Gösta Söderberg till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".