Utveckling för miljoner

Landstinget bidrar till kultururistisk utveckling på Norrbyskär och till att ordna en internationell smidesfestival. Totalt fördelas 1,7 miljoner till 11 projekt.

Landstinget har beslutat att satsa 1,7 miljoner kronor på elva projekt för länets utveckling. De flesta besluten handlar om medfinansiering i EU-projekt under 2006.

Pengarna går bland annat till Europa Direkt-kontoret i Skellefteå och till fortsättningen av projektet Kulturturistisk utveckling på Norrbyskär. På Norrbyskär ska verksamheten bli mer tillgänglig för funktionshindrade och barn. Det blir också bidrag till att ordna en internationell smidesfestival på Olofsfors Bruk nästa år, till hjärtforskning, internationellt litteraturarbete och till att utveckla distribution av slöjd och konsthantverk.

Vindelns kommun får pengar till att underlätta dagpendling, Storumans kommun för arbetet att planera en omlastningscentral mellan väg och järnväg. De största beloppen går till innovationprojekt, att lotsa idéer eller forskningsfynd från idéstadie till företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".