Misstänkt ofredande på förskola

En barnskötare på en förskola i Umeå misstänks för sexuellt ofredande av en 4-årig flicka. I fredags avstängdes han från jobbet, skolan har gjort en polisanmälan. Barnskötaren själv förnekar att han på något sätt skulle förgripit sig på flickan.
I går kväll (måndag) fick föräldrarna på förskolan information om misstankarna. Och kommunens för- och grundskolechef Benny Brändström säger att de reagerade med oro och ilska, och också riktar kritik mot kommunen. Umeå kommun begärde inte något utdrag ur brottsregistret innan mannen fick sitt vikariat. Det hade man inte heller gjort när en barnskötare i februari ertappades med att titta på barnporr på arbetets dator. Även om kommunen har personalbrist inom barnomsorgen säger Benny Brännström att kommunen måste se över sina rutiner för vikarieintaget. - Vi måste skapa en bättre och bredare bild än bara betyg och liknande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista