Justitieministern lovar pengar till polisen

Justitieminister Thomas Bodström lovar nu att polisen ska få extra pengar för att kunna genomföra det som regeringen lovat, tusen nya poliser till år 2004.
Justitieminister Thomas Bodström lovar nu att polisen ska få extra pengar för att kunna genomföra det som regeringen lovat, tusen nya poliser till år 2004. I vårbudgeten saknades tillräckliga medel för att genomföra löftet, men igår när den första kullen poliser examinerade i Umeå var ministern överens med polisfackets ordförande Jan Karlsen om att det behövs mer pengar. I Stockhom Umeå och Växjö utbildas 600 poliser varje år. Men samtidigt går nästan lika många i pension. Och med den takten skulle det ta mer än 10 år att få de nästan tusen nya poliser som regeringen lovat redan om två år. Polisbristen har blivit en valfråga och nu ska den lösas lovar Bodström. Fler platser på polisutbildningen lovas redan till hösten och Rikspolisstyrelsen som har i uppdrag att utbilda behöver pengar för att göra det. Dom fanns inte i vårbudgeten, men justiteminister Thomas Bodström lovar mer pengar och polisförbundets ordförande Jan Karlsen säger till P4 Västerbotten att det är ett löfte han litar på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".