Buddha-statyn har anlänt

På tisdag eftermiddag kom den då - den stora Buddha-statyn - till Fredrika. Statyn väger omkring fyra ton och ska så småningom finns i anslutning till det buddhistiska tempel som planeras att byggas i Fredrika.

Åseles kommunalråd, Bert-Rune Dahlberg, var själv där för att ta emot statyn. Den finns nu inlåst i industrihuset, och där ska den stå fram till sommaren.

- Deras tanke är nu att både den här och den stora statyn som kommer senare i vår ska ställas upp nu först. Enligt munken Montin är det tänkt att sprängningen ska påbörjas under mars månad så att det är klart att man får ställa upp statyerna först innan själva bygget kommer igång.

Bert-Rune Dahlberg känner sig nöjd och glad över att ytterligare ett steg tagits mot det som planeras att bli Europas största buddistiska tempel

- Det blir mer och mer verklighet, för nu har de kostat på att frakta upp han från Thailand till Fredrika. Det är lite allvar med de tankar de har i Thailand att det ska byggas ett tempel här uppe.

Bert-Rune Dahlberg, Åseles kommunalråd intervjuades av Bengt Strömbro i P4 Direkt på tisdag eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".