Omhäktning för Högsbymordet

Idag omhäktades två av de fyra personer som misstänks för knivmordet på en 20-årig asylsökande man från Kåge. Ett mord som skedde i en lägenhet i småländska Högsby.

Personerna omhäktades i två veckor på grund av att utredningen drar ut på tiden. Det var i november som en 20-åring afgansk asylsökande man mördades i en lägenhet i Högsby. Mannen hade ett förhållande med flickan i familjen, vilket tros ligga bakom gärningen. Därför klassas mordet som hedersmord av Kalmarpolisen.

Nu har sonen tagit på sig mordet och omhäktades idag misstänkt för mord. Även mamman omhäktades idag men då för anstiftan till mord. Dottern befinner idag sig på hemlig ort.

Det är en komplicerad utredning för strax före jul blev en person till aktuell i utredningen. Det är en brorson till pappan i familjen, som även han har häktats misstänkt för mord innan julhelgen. I morgonbitti klockan nio startar häktningsförhandlingarna för pappan och brorsonen.

Idag berättade även kammaråklagaren Kjell Yngvesson i Kalmar att han fortfarande väntar på svar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, i Linköping.

SKL har fått in ett hundratal prover som dom nu analyserar. När proverna är klara kommer alla inblandade i Högsbymordet att höras igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".