Fyra till sjukhus efter lägenhetsbrand i Lycksele

Fyra personer fick rökskador i samband med en lägenhetsbrand i Lycksele i går kväll. Det var i ett hus med sex lägenheter - i närheten av djurparken - som det började brinna vid niotiden i går kväll.

Branden upptäcktes av två unga förbipasserande flickor, som larmade brandkåren. Flickorna försökte också ta sig in i huset för att varna och bistå dem som fanns i huset. I samband med detta ådrog sig flickorna rökskador och vårdas nu på en medicinavdelning på sjukhuset i Lycksele.
När brandkåren kom till huset såg brandmännen en kvinna som stod på balkongen till den lägenhet som brann. Hon ropade på hjälp. Brandmännen undsatte henne med hjälp av en hävare, utifrån alltså.
Rökdykare gick in i lägenheten via trappuppgången och hjälpte en man ut. Både kvinnan och mannen vårdas nu på intensiven på sjukhuset i Lycksele. En av dem har nu fått lämna avdelningen.
Övriga hyresgäster - de som var hemma - fick evakueras i samband med släckningen men de kunde senare återvända till sina lägenheter. Däremot blev den brinnande lägenheten förstörd.
Brandorsaken kan vara ett kvarglömt ljus, säger Hans Gebart, som var räddningsledare vid branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".