Kvällsöppen hälsocentral när Carema tar över

För att förbättra tillgängligheten till Dragonens hälsocentral i Umeå kommer Carema vårdbolag AB att ha kvälls och lunchöppet alla veckodagar, det säger Caremas vd Lasse Källström.

Västerbottens läns landstings upphandling av Dragonens hälsocentral är den största i landet för Carema, som har 600 anställda totalt.
Dragonens hälsocentral är den första i Norrland för Carema, som idag driver ett trettiotal vårdcentraler i nio landsting.
Carema har bara ansvar för driften av vårdcentralen och Carema hyr lokalerna av landstinget.
Personalen på vårdcentralen fick idag ett skriftligt brev från Caremas vd som tidigast om tio dagar får träffa de anställda. De anställda, bland andra undersköterskan Birgitta, säger till P4 Västerbotten att de ser fram emot en ny arbetsgivare men Birgitta är orolig över att förlora de semesterdagar som hon tjänat in efter trettio år som landstingsanställd.

Carema vårdbolag bildades 1993, då bolaget öppnade två vårdcentraler i Mölndal. Idag säger Lasse Källström att man går ekonomiskt bra och man har en marginal på sju procent, som investeras i vårdbolaget och på de anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".