SSU:s Anna Sjödin i krogbråk i Stockholm

SSU:s ordförande Anna Sjödin greps av polis och fick nyktra till i cell efter bråk med en vakt på in av Stockholms innekrogar. Både Sjödin och vakten anklagar varandra för våld och sexistiska respektive rasistiska tillmälen.

Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU.s ordförande Anna Sjödin från Umeå var inblandad i ett bråk med krogvakter på en innekrog i Stockholm natten mellan lördag och söndag.

Enligt Sjödin och hennes advokat har vakter använt övervåld. Enligt vakterna har hon i stället gjort våldsamt motstånd och skrikit rasistiska tillmälen. Polisen grep henne och hon sattes i tillnyktringscell för att hon enligt polisen var alltför berusad.

Bråket uppstod när en väninna till SSU-orföranden avvisades från krogen för att hon enligt vakterna var för berusad. Anna åkte till ett sjukhus efter att hon släppts av polisen för vård och för att dokumentera skadorna.

En av Dagens Nyheters politiska kommentatorer spekulerar i att händelsen kan ge SSU och dess ordförande trovärdighet bland yngre väljare, då hon skulle ha blivit utsatt för något som många, som inte tillhör de rika och välkända, känner igen från Stockholms krogvärld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".