Socialstyrelsen kritiserar psykklinik i Skellefteå

Sjukvårdsledningen i Skellefteå har inte gjort tillräckligt för att minska överbeläggningarna, anser Socialstyrelsen. Kritiken kommer efter en anmälan från en patient.

Psykiatriska kliniken vid Skellefteå lasarett har inte gjort tillräckligt för att lösa situationen med överbeläggningar på avdelning 1. Det anser Socialstyrelsen efter en anmälan från en patient.

Patienten som var intagen för vård i juni 2005 väcktes mitt i natten och tvingades flytta till ett annat rum där det redan låg två patienter. Anmälaren menar att det inte är förenligt med god vård och att personer med psykiska problem behöver lugn och ro för att skapa stabilitet.

Anmälan till Socialstyrelsen är även underskriven av andra patienter på avdelning 1. Socialstyrelsen har under hösten uppmärksammat problemen på psykiatriska kliniken.

Socialstyrelsen kommer att i en fördjupad granskning undersöka hur patientsäkerhet och vårdkvalitén påverkas. Men redan nu konstaterar alltså Socialstyrelsen att verksamhetschef och vårgivare måste arbeta aktivt för att lösa överbekäggningssituationen vid psykiatriska kliniken, Skellefteå lasarett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".