Protester mot skolköp i Lycksele

I Lycksele vill turismföretagaren, Kent Larsen, köpa den nedlagda Norrmalmsskolan. Men de boende i området är oroliga för att bli störda och de tycker också att de fått veta för lite om hur Larsen tänker använda den gamla skolan. I dag (onsdag) beslutar kommunens servicenämnd om försäljningen.

De boende har därför lämnat en protestskrivelse och en lista med drygt 70 namnunderskrifter till kommunen. De boende skriver att de motsätter sig å det bestämdaste att kommunens detaljplan ändras så att det blir tillåtet att syssla industri- och turistverksamhet i huset.

De har svårt att förstå hur den sortens aktiviteter skulle kunna pågå utan att störa i ett bostadsområde och de känner sig också förda bakom ljuset vad det gäller informationen från anbudsgivare på det samrådsmöte som hållits.

- Jag har sagt precis som det var att det blir inomhusaktivitet och ingen störande verksamhet, säger kent Larsen

Han tycker att han varit så öppen han kan om den verksamhet han vill ha i skolan och menar att det inte finns någon anledning att tro att de omkringboende ska bli störda.

Reporter AnnaLena Forsberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".