Grov mordbrand misstänks i Umeå

En man fördes i natt till universitetssjukhuset i Umeå med brännskador på händerna efter att en lägenhet i ett flerfamiljshus i Umeå började brinna under natten till söndag.

Branden började på en balkongen på nedre planet i ett flerfamiljshus som rymmer nio lägenheter.

Ett brinnande föremål hade kastats in genom balkongdörren och satt eld på en soffa och när lägenhetsinnehavaren kastade ut soffan fick han en kletig brinnande vätska på handen och fick föras till sjukhus.

Hettan från branden gjorde att elden spred sig in till lägenheten och elden spred sig även upp till balkongen ovanför där fönstret sprack av hettan. Polisen rubricerar det som mordbrand alternativt grov mordbrand. Några spår efter gärningsmanmen finns inte i dagsläget. Polisen kommer i morgon att fortsätta sin tekniska undersökning. Då ska en brandhärdshund söka efter spår av första hand brandfarliga vätskor det säger Olle Karlsson vid Umeåpolisen till Sveriges Radio Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".