Kommunalrådet lovar mer pengar till äldreomsorgen i Vännäs

Äldreomsorgen i Vännäs måste få mer pengar för att klara vårdbehovet. Det säger kommunalrådet Matts Lundgren, s, i en kommentar till underskottet på fyra miljoner kronor för vård och omsorgsförvalntningen i Vännäs under 2005.

Äldreomsorgen i Vännäs måste få mer pengar för att klara vårdbehovet. Det säger kommunalrådet Matts Lundgren, s, i en kommentar till underskottet på fyra miljoner kronor för vård och omsorgsförvalntningen i Vännäs under 2005. När planeringen för 2005 gjordes räknade man med 86 gamla som skulle få omsorg i hemmet. det blev 250 personer, så prognoserna slog fel, konstaterar Vännäs kommunalråd.

Pengarna måste fram - för behovet av äldreomsorg växer både i antal människor och i omsorgsbehov. Men var de pengarna skall hittas är inte Matts Lundgren beredd att säga än. Kommunen är inne i budgetprocessen inför 2007.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".