E12 borde få högre status krävs av Messing

Folkpartisten Yvonne Ångström i Lycksele anser att regeringen schabblat bort E12. Vägen borde få högre status vilket ger mer bidrag till utveckling av vägen, enligt Ångström. Nu kräver hon besked av infrastrukturministern om vad regeringen tänker göra.

-Ge besked om E 12:ans status idag. Det kräver folkpartistiska riksdagsledamoten Yvonne Ångström från Lycksele av infrastrukturminister Ulrica Messing. (som är i Lycksle idag onsdag.)

Ångström anser att regeringen i åratal struntat i att arbeta för att ge E 12:an genom Västerbotten sk TEN-status, och därmed ”hindrat att E4” integreras i det transeuropeiska kommunikationsnätverket.

Enligt Ångström har gruvnäringen problem med dåliga vägnät. Och en upphöjning av E 12 till TEN-status skulle kunna ge mer pengar till förstärkning av vägnätet. Därför måste Ulrica Messing och regeringen agera nu, anser Yvonne Ångström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".