Bollhall behövs i Skellefteåhamn

Skellefteå Kraft, Skellefteå kommun och Nya Boliden borde bygga en fotbollshall i Skelleftehamn. Det menar Sten-Arne Burman som skrivit ett brev till alla tre berörda, där han beskriver sitt förslag.

Båda bolagen går jättebra och kommunen har länge sagt att det är dags att bygga en ungdomsfotbollshall:

- Vi är ”övervänt” säger Sten-Arne Burman som är anställd på Rönnskärsverken sedan länge. Konjunkturläget idag gör att han inte ser några svårigheter att få intressenter till att sponsra en sådan är satsning.

Enligt en förstudie så skulle den bollhall som Sten-Arne Burman vill ha, kosta 15 miljoner kronor. Den har på ritningen ett konferensrum på taket. Ett litet rum i formen av en guldtacka som skulle vara 24 kvadratmeter stort, precis som en guldtackas 24 karat! Ett tänktbart namn på hallen skulle vara Guldkalven efter Bolidens första personaltidning. Med spillvärme från Rönnskär så skulle det inte vara problem med uppvärmningen heller menar Burman.

Fritidsnämnden i Skellefteå har länge skrivit in en ungdomsfotbollshall i investeringsbudgeten som en framtida satsning, men den har inte blivit verklighet. Nu hoppas många föreningar på att det snart blir en bollhall.

Rönnskär IF:s Jan-Åke Sandström menar att företagen går bra och kommunen har även dom pengar:

- Det blev ju beslut om hundra miljoner till en Evenemangsarena så nog finns det pengar alltid.

Felix Marklund och Joel Jansson, fotbollsspelade sjundeklassare i Skelleftehamn, väntar nu på en hall:

- Vi måste få mer speltid säger båda till P4 Västerbotten.

Klubben har fått lov från Rönnskärverken om spillvärme ifall en hall skulle bli verklighet. Så några problem med att sköta en hall det får inte klubben, åtminstonde inte de första tio åren. Jan-Åke Sandström har däremot svårt att säga hur det skulle se ut om efter tio år, men hoppas att det skulle lösa sig. Folkets Hus finns dessutom i närheten så det underlättar när det finns behov av samlingslokaler till klubbarna som ska spela i bollhallen.

Kim Öström spelar även han åt fotbollsklubben:

- Jag tror det skulle göra att vi fick fler intresserade ungdomar om vi fick en bollhall. Dessutom blir det fler medlemmar i klubben tror Öström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".