Vårdcentralen i Bureå stängd

Vattenskada stängde vårdcentral Vårdcentralen i Bureå har stängt efter att ha drabbats av en allvarlig vattenskada i helgen. Patienterna måste åka till vårdcentralen i Skelleftehamn tills vidare.

Vårdcentralen formligen dröp av vatten i lördags. När verksamhetschefen Elizabeth Wiklund - Johansson kom vid lunchtid forsade vatten ut genom entren. Golven var vattenfyllda och det rann ned genom taket.

Det var en plugg i en varmvattenberedare som släppt och eftersom det inte hände på arbetstid sprutade det med fullt tryck utan att någon upptäckte läckan. Först när personal på det intilliggande äldreboendet uppmärksammade att något var på tok blev vattnet avstängt. Det är beklagligt när det händer, och nu kan vi bara göra vårt bästa för att återställa vårdcentralen säger Rolf Almström, på Skebo som äger huset.

Vårdcentalen i Bureå har uppmot 100 patienbesök dagligen och nu måste de åka till vårdcentralen i Skelleftehamn tills vidare. Det blir trångt men det finns en vana att slå ihop vårdcentralerna sommartid, säger Elizabeth Wiklund - Johansson som är chef på båda ställena. Vissa undersökningar måste kanske skjutas upp men alla ska få den hjälp de behöver lovar hon.

De materiella skadorna efter helgens vattenläcka på Bureå vårdcentral har främst drabbat fastigheten. Däremot är skadorna på datorer och medicinsk utrustning som behövs för vården inte så stora. Det är ännu för tidigt att säga hur länge vårdcentralen i Bureå måste vara stängd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".