Skoterhotellet i konkurs

Skoterhotellet i Umnäs har gått i konkurs. Det är ägarna till umnäsföretaget Skoterhotellet Frihet i Lappland som själva gett upp sen en vattenskada knäckt ekonomin.

Vattenskadan hade uppstått vid tvättstället i ett av gästrummen. Enligt Malin Rådbring, den ena av ägarna till företaget, kostar vattenskadan uppemot 300 000 att reparera. Försäkringsbolaget anser att skadan skett på grund av dåligt underhåll och betalar ingen ersättning. Det klarar inte företaget.

- Det finns en utveckling av hotellet, om än långsam, säger Malin Rådbring. Vi hade planerat att låna upp pengar för att kunna investera i en del förnyelse av hotellet. Förnyelse behövs för både gamla gäster och för att kunna locka nya. Men så hände olyckan.

Driften kan övertas

Det är möjligt att ägaren till fastigheten där Skoterhotellet drivs köper upp konkursboet och fortsätter driften. I såna fall kan Malin Rådbring tänka sig att jobba åt den nya ägaren som anställd. Fastighetsägaren är en storumanbo, Jarl Orrkvist.

- Jag kan tänka mig att ta anställning på hotellet om det drivs vidare av en annan ägare. Men själv tänker jag inte gå in i en sån här verksamhet något mer. Och Umnäs lämnar jag inte. Här är jag född och här stannar jag kvar, säger Malin Rådbring till P4 Västerbotten.

Reporter Tommy Engman