Drömmar om guld i Vindelgransele

Guldfyndigheten Vargbäcken vid Vindelgransele ska undersökas vidare.
Om en månad presenteras den första beräkningen av hur mycket guld som kan finnas, och till sommaren fortsätter provborrningarna.

- Senaste årets provborrningar har varit mycket intressanta säger Michael Hudson från kanadensiska bolaget Mawson Resources.

35 borrhål har gjorts och resultaten från några av hålen är upphetsande vad gäller guldhalten, säger Michael Hudson. Guldet i Vargbäcken är mer grovkornigt och synligt för blotta ögat till skillnad från de mikroskopiskt små guldkorn som är vanligt vid andra fyndigheter i länet. I sommar fortsätter bolaget att borra mer och utifrån guldmängdsberäkningen, som snart är klar, ska Mawson resources besluta om man redan har tillräckligt med guld eller om man ska försöka göra projektet ännu större.
Kanadensisk lagstiftning är hårdare än svensk när det gäller att presentera gruvprojekt och det är straffbart att locka investerare med uttalanden utan grund. Michael Hudsson är därför försiktig med att uttala sig om Vargbäcken kan bli en ny gruva. Bara en av hundra provborrade fyndigheter blir en gruva.

- Men Vargbäcken har definitivt bättre odds än en på hundra och är mycket lovande, säger Michael Hudson.