Minervaskolan ställer in undervisning

Minervaskolan i Umeå ställer in undervisningen på låg- och mellanstadiet i morgon. Anledningen är den demonstration som islamiska kvinnoföreningen planerar mot förbudet att bära slöja på lektionerna.

I ett brev till föräldrarna skriver skolledning och personal vid skolan att de inte kan ge garantier att dagen kommer att förflyta utan komplikationer.

Högstadieeleverna går som vanligt på Minervaskolan på förmiddagen i morgon. Eftermiddagen ägnas åt gemensam friluftsdag på Nydala. Låg- och mellanstadiet däremot får helt ledigt.

I brevet till föräldrarna skriver skolledning och personal att ”det uppskruvade debattklimatet gör att vi, all personal på skolan, känner oro för barnen inför fredagen, då dessa rimligen har svårt att förstå och tolka situationen, och den eventuella uppståndelse som kan komma att uppstå”.

I brevet står det vidare att ”Trots samråd med polisen, känner vi inte att vi kan ge några garantier till er föräldrar, att dagen kommer att förflyta utan komplikationer, t.ex. eventuella motdemonstrationer och/eller ett stort mediauppbåd”.

Islamska kvinnoföreningen har bestämt sig för att inte demonstrera utanför Minervaskolan i morgon. Demonstration och tal hålls istället enbart på Rådhustorget med start klockan 13.

Agneta Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".