Fler jobb till funktionshindrade, tror arbetsförmedlarna

Arbetsförmedlingarna har mer pengar i år, och större frihet att köpa plusjobb från olika håll för att ge möjligheter till ett inträde eller återinträde på arbetsmarknade för funktionshindrade, enligt länsarbetsdirektören.ö

Arbetssökande med olika funktionshinder och sociala problem ska få mer hjälp att hitta ett jobb. I år finns det mer pengar till det säger Lena Jatko länsarbetsdirektör i länet.

En miljard kronor har arbetsförmedlingarna att använda för en rad olika åtgärder som praktikplatser och utbildningsvikariat.

Närmare 200 personer deltog i den socialmedicinska konferens som hållits i Umeå i veckan. Handläggare från landets arbetsförmedlingar och andra myndigheter samlades för att utbyta kunskap om hur personer med olika funktionshinder, missbruksproblem eller sociala svårigheter kan få chansen till ett jobb.

-Det kommer att behövas många av de människor som idag har svårt att få jobb, när alla fyrtiotalisterna skall ersättas om några år, tror Lars-Åke Hermansson, arbetsförmedlare i Lycksele.

Och Länsarbetsdirektören tror att arbetsförmedlingarna har större möjligheter att hitta jobb för de svagare i samhället nu när man friare kan köpa tjänster och arbetsplatser från olika företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".