Hårdrockare fick inte bli kontaktfamilj

En trebarnsfamilj i Skellefteå har fått nej på sin ansökan om att bli kontaktfamilj för att pappan spelar i ett hårdrockband. Det skriver Norra Västerbotten idag.

Enhetschefen för familjehemsgruppen i Skellefteå, Carl-Gustaf Forslund, anser att hårdrocktexterna innehåller för mycket våld och död, och vill inte riskera att bli anklagad för att ha valt en olämplig familj.

Forslund säger vidare till Norran att enligt utredarna är det en jättetrevlig familj men texter som Skin her fucking alive och liknande ligger för långt ifrån normaliteten och det vi efterfrågar.

På frågan om pappan skulle bli godkänd om han slutar i bandet så säger Forslund till Norran att det är möjligt om mannen tar avstånd från musiken.

Radio Västerbotten har sökt Carl-Gustaf Forslund för en kommentar men han har ännu inte velat prata med oss

Socialnämndens ordförande Gunilla Årström har läst vad som står i tidningen men vill inte direkt kommentera åsikterna som uttrycks i artikeln, men...

- Rent principiellt och generellt tycker jag att musiker såväl som andra yrkesutövare ska kunna vara kontaktfamiljer. Men det är ju så när det gäller det här uppdraget, att vi har professionella tjänstemän som träffar familjen och bedömer. Och det är deras uppdrag att göra den bedömingen, säger Gunilla Årström, socialnämndens ordförande och socialdemokrat.

Reporter Lennart Odhström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".