Närmare 50 jobb kan försvinna i Vännäs

I Vännäs finns det stor oro för jobben vid järnvägen när Connex tar över norrlandstrafiken nästa sommar. I dag kallade Tågkomkaniet och facket, SEKO, till pressträff under rubriken "Närmare 50 jobb försvinner i Vännäs med stor sannolikhet".
I Vännäs finns det stor oro för jobben vid järnvägen när Connex tar över norrlandstrafiken nästa sommar. I dag kallade Tågkomkaniet och facket, SEKO, till pressträff under rubriken "Närmare 50 jobb försvinner i Vännäs med stor sannolikhet". Det låga anbudet måste leda till sämre villkor för dom anställda, anser SEKO. Men Connex informationsansvariga Peter Kameus lovar att dom som är anställda av Tågkompaniet idag ska få ha jobben kvar. Just på dom platser där dom finns idag. Men villkoren för anställningarna är inte förhandlade och Sekos förbundsordförande i Stockholm, Sven Erik Arbestål säger är att Connex känt för att vilja dumpa villkoren för dom anställda. Han tror inte att Connex vill ta en förlust på norrlandstågen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".