Thage G på Holmön idag om holmötrafiken

Regeringens förhandlare Thage G Peterson tog färjan till Holmön idag för att träffa bybor och diskutera trafiken till och från ön.

Det var i sällskap med representanter för lokala myndigheter som Vägverk och berörda kommuner som regeringens förhandlare idag tog färjan ut till Holmön.

Färjan Helena Elisabeth har dispens för begränsad persontrafik fram till 2009. Det är en symbol för behovet av att lösa frågan om trafik- och godstransporter till Holmön långsiktigt.

Dels behövs en nya färja för den isfria trafiken. En sån båt tar tre år att projektera och bygga. Dels behövs en lösning för vintertrafiken över issörja och fastis med isbråte och andra hinder som klarar tyngre godstransporter.

Thage G. Peterson skall förhandla fram en långsiktig och ekonomiskt möjlig lösning. Förhandlingarna kommer igång efter sommaren. Avtal om trafiken skall vara klar i oktober november, tror Thage G Peterson.

Utredningen om förutsättningarna har han redan gjort då. En del av utredningen är resonemangen med byborna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista