Minervaskolan tillåter nu slöja

Efter kritiken från Skolverket kommer Minervaskolan i Umeå göra undantag i sina ordningsregler för huvudbonader av religiös karaktär. Det innebär att slöja får bäras även på Minervaskolan.

I ett pressmeddelande idag skriver Minervaskolans styrelse bland annat:

”Skolverket har nu kommit med sitt ställningstagande och bedömer att skolans ordningsregler gällande huvudbonad inte är förenlig med skollagen. Som Minervaskolans styrelse tidigare meddelat i en debattartikel i Västerbottenskuriren, kommer skolan att följa den tolkning av lagen som framkommit i Skolverkets yttrande i ärendet. Detta innebär att vi hädanefter kommer att göra undantag, i våra ordningsregler, för huvudbonader av religiös karaktär, som enligt Skolverkets tolkning har en särställning.

Därmed sätter vi punkt för diskussionen om huvudbonader på Minervaskolan och återgår till vårt huvuduppdrag; att delge våra elever goda kunskaper och skapa en inlärningssituation som präglas av lugn och ro, ömsesidig respekt och nyfikenhet. Vår skola skall vara en plats där man förverkligar sina drömmar och vi tar emot alla barn och ungdomar oavsett social bakgrund eller religiös tillhörighet.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista