Maxtaxa för äldre- dyrt för kommunerna

Idag införs maxtaxa inom äldre och handikappsomsorgen. Det betyder bl.a att ingen behöva betala mer än 1500 kronor per månad för hemtjänst, dagverksamhet och kommunal hälso- och sjukvård.
Idag införs maxtaxa inom äldre och handikappsomsorgen. Det betyder bl.a att ingen behöva betala mer än 1500 kronor per månad för hemtjänst, dagverksamhet och kommunal hälso- och sjukvård. Dessutom anges en miniminivå för hur mycket pengar en person ska ha att leva på varje månad efter att de betalat sina avgifter och boendekostnader. -Det här har vi arbetat för länge, det kommer att bli bra för pensionärerna, säger Pensionärernas RiksOrganisations ordförande i Västerbotten, Sten Hällgren. Men reformen har också fått ta emot en del kritik för att den genomförts för snabbt och för att statsbidraget inte räcker till för att täcka kommunernas utgifter. och i ett brev till regeringen kräver kommunstyrelsens ordförande i Vindeln, centerpartisten Ewa-May Karlsson, ekonomisk ersättning från staten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".