Satsningar på äldreomsorg och sänkt skatt

Socialdemokraterna och vänsterpartiet i Umeå kommun vill satsa 10 miljoner på de lågavlönade. För volymökningar får äldreomsorgen, individ och familjeomsorg och handikappomsorgen 30 miljoner extra, det föreslår majoriteten i sitt budgetförslag för 2007.

Gymnasieskolan i Umeå får 15 miljoner extra för ökat elevantal och som kompensation för outnyttjade lokaler i samband med bildandet av fler friskolor får grund- och gymnasieskolan 10 miljoner mer från majoriteten i sitt budgetförslag för 2007.

Den borgeliga alliansen tycker inte att de extra pengarna behövs utan underskotten ska lösas med att de kommunala skolorna minskar på lokalytorna.

Den borgerliga alliansen vill i sitt gemensamma budgetförslag för 2007 sänka kommunalskatten med 0.10 öre och för de närmaste fyra åren vill alliansen totalt sänka skatten med 1 krona.

Skattesänkning och konkurrensutsättning av äldre och handikappomsorg. Och 20 miljoner för att minska barngrupper till 15 barn inom barnomsorgen är också något av det som finns i alliansens gemensamma budgetförslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".