Bageri flyttas till Umeå

Mästerbagarna lägger ner sitt bageri i Östersund och flyttar verksamheten till umeåområdet. Flytten får till följd att 100 personer i Östersund förlorar jobben.
Anledningen till att Mästerbagarna flyttar tillverkningen till Umeå är att ett nytt bageri ska byggas som skall försörja stora delar av norrland. Umeåbageriet blir Skogaholms koncernens enda bageri i Norrland. Totalt sett försvinner ändå jobb från Norrland. Närmare 250 jobb i Norrland och Mellansverige hotas när Skogaholms Bröd ska spara. Berörda enheter som väntas läggas ned är Luleå, Östersund, Sundsvall och Stockholm. Företagsledningens förslag är att banta antalet enheter för att effektivisera och koncentrera verksamheten till färre produktionsorter. Förhandlingar med facket har inletts och någon gång i september väntas ett slutgiltigt beslut i moderföretaget, bondeägda Cerealias styrelse, enligt Skogaholms vd Per Kullberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista