Mordmisstänkt häktad i Skellefteå.

Idag hölls häktningsförhandlingar vid Skellefteå tingsrätt mot den äldre mannen från Norrbotten som misstänkts ligga bakom sin fiskekamrats död.
Det rådde ett konstigt lugn utanför tingssalen i Skellefteå. När norrbottningen med långsamma steg gick in till tingsalen i sina ljusgråa byxor och rödblårutiga skjorta och en mörkgrön jacka som enda skydd för sitt ansikte. Det var i tisdags som en man från Norbotten skulle åka på en fisketur med en kamrat från Västerbotten. Men i husvagnen som stod uppställd vid Byskeälven vid byn Grönbo nära Fällfors uppstod ett bråk på kvällen som resulterade i att mannen från Västerbotten avled. Å vad polisen kan se handlar det om ett knivdåd. Men just nu pågår rättsmedicinska undersökningar. Och idag hölls häktningsförhandlingar bakom stängda dörrar. Tingsrätten beslutade att mannen nu är skäligen misstänkt för mord och häktades idag. Hans försvarsadvokat Johan Gullesjö berättar att norrbottningen inte har gjort något erkännande och åklagare Axel Holmberg ville inte gå in på några detaljer kring det som hänt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".