Koppling till Norrlandsinbrott utreds efter Åreräd

Polisen i Östersund undersöker kopplingar till andra stölder i Norrland efter att de gripit två unga män för en inbrottsräd i trakterna kring Åre. Det berättar SR Jämtland.

Det var efter att inbrottstjuvarna sent i natt ertappades av en handlare som jakten inleddes. Handlaren hotades med pistol och backade undan från situationen. Men polisen utfärdade zoonlarm över länsgränserna och den norska polisen larmades. Efter några timmar kunde så två män gripas i Östersund.

Nattens inbrott sätts i samband med flera liknande inbrott i länet den senaste tiden och nu ska kopplingar undersökas också till liknande stölder i hela Norrland.

– Det är ju inte helt sällan som människor från andra delar av landet åker runt i Norrland och gör samma typ av brott på flera ställen, säger Helene Svensson, stabschef för ärendet vid Östersundspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".