Fler detaljer om senaste överfallet

Hagamannen ger nu en tydligare bild av som hänt vid överfallet på Tegsbron i december förra året. I nya polisförhör med den misstänkte 33-årige mannnen erkänner han våldtäkten, men förnekar fortfarande mordförsök. Vid rättegången i Umeå tingsrätt på onsdagen var det överfallet vid bron som tas upp.

Förhandlingarna i polishusets säkerhetssal hålls fortfarande bakom stängda dörrar. I dag handlar det om överfallet på en femtioettårig kvinna vid Tegsbron den tionde december ifjol.

Vid de första förhören med Hagamannens erkände han att han överfallit kvinnan men kom då inte ihåg så många detaljer och sa då inget om våldtäkt.

Erkänner sexuellt våld, inte mordförsök
I de nya förhören erkänner han våldtäkt och berättar mer i detalj hur överfallet gick till. När kvinnan föll omkull och hamnade på rygg satte sig Hagamannen gränsle över henne och tog stryptag för att tysta hennes skrik.

Kvinnan biter honom i fingret och då biter han henne i örat. På frågan varför säger han ”att det förmodligen gjorde ont när kvinnan bet honom i fingret”.

Brottet rubriceras som grov våldtäkt och mordförsök. Hagamannen nekar till att ha försökt döda kvinnan utan säger ”att han bara var ute efter något sexuellt”.

Enligt åklagaren Annika Öster har kvinnan förutom att blivit våldtagen fått ta emot massor av knytnävslag. Hon har blivit stampad i huvudet och på kroppen och Hagamannen ska tagit upprepade stryptag på kvinnan och sedan försökt dra ner kvinnan i Umeälven, enligt åklagaren.

Enligt planen ska rättegången avslutas med slutpläderingar i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".