Sanatoriet kan ha ny ägare i höst

Redan i höst kan konferensverksamheten komma i gång igen i gamla sanatoriet, Hällnäs. Anbudstiden har gått ut och det finns ett antal personer som är intresserade.

Anläggningen i gamla sanatoriet i Hällnäs ha en ny ägare redan till hösten. Det tror i alla fall konkursförvaltaren Hans Peter Lindström. I går var sista dagen att lämna anbud på fastigheten och Lindström säger att fyra-fem intressenter finns.

1998 köpte Lennart Nyberg Hällnäs sanatorium och har sedan dess drivit hotell och konferens anläggning där. Men den i maj gick företaget i konkurs på grund av energikostnader och hög fastighetsskatt, enligt ägaren Lennart Nyberg.

Efter det har det inte gått att driva verksamheten vidare säger konkursförvaltaren Hans Peter Lindström. Men igår gick alltså anbudstiden ut och Lindström har ännu inte pratat med någon av dom som lämnat anbud men tror att dom flesta är intresserade av att driva anläggningen vidare.

- Det finns ju inte så många användningsområden, utan det är ju att fortsätta den verksamhet som varit, skulle jag gissa, säger Lindström. 

Redan i augusti hoppas han att gamla sanatoriet ska ha en ny ägare. Och nu gäller det för Lindström att försöka träffa ett avtal med någon av de intresserade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".