Kräver frigående höns

Jonas Sjöstedt (v) kräver frigående höns i hela EU, att överproduktionen av kött ska stoppas och att slaktdjur får transporteras i max åtta timmar.

Krav på frigående höns i hela EU från 2016 finns med bland de krav som EU-parlamentets miljöutskott ställer till EU-kommissionen. Bakom de kraven om skärpning EU-kommissionens förslag till ny djurskyddslag finns bland andra Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet, och Jens Holm som efterträder honom i september.

Andra krav från Jonas Sjöstedt som Miljöutskottet i EU ställde sig bakom är att överproduktionen av kött ska stoppas och att en maxgräns för transport av slaktdjur på åtta timmar införs. EU-parlamentet skall diskutera djurskyddslagen Det slutliga beslutet ligger hos ministerrådet.

- Det är fantastiskt att EU-parlamentets miljöutskott stödjer våra krav, som går ganska långt jämfört med vad EU gjort hittills, säger Jens Holm (v) och fortsätter:

- Med miljöutskottets stöd i ryggen har jag skapliga möjligheter att få igenom detta i hela EU-parlamentet när jag har tillträtt.

Parlamentet kommer att ta beslut om sina synpunkter på handlingsplanen under hösten 2006.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".