Nya framgångar i O-ringen

Länets största orienteringsklubb Umeå OK fortsätter att plocka etappsegrar på femdagars. På torsdagens fjärde etapp vanns inte mindre än tre klasser av Umeå OK-löpare.

Talangen Johan Fries tog hem klassen H21-2 efter ett övertygande lopp. Johan som vid några av vårens tävlingar visat att det kan gå riktigt fort när det stämmer har dock sprungit lite för ojämt för att konkurrera om en topplacering sammanlagt.

Tom Korsman har sprungit strålande hela veckan och klippte nu till med en säker etappvinst i H45 kort. Segern förde upp Tom till ledningen i sin klass vilket innebär att han går ut först på sista etappens jaktstart i morgon med 25 sekunders försprång till tvåan.

I D45 är Elisabeth Fries säkerheten själv. På torsdagen räckte det till seger på etappen. Elisabeth springer ut som tvåa idag fredag drygt fyra minuter efter ledaren. Svårt men inte omöjligt.

Västerbottens bäst rankade damlöpare Åsa Lindqvist fortsätter att ha det jobbigt i D21 elit. Hon tappade igår till 48e plats efter ännu en medelmåttig insats. Åsa som är ett av Västerbottens stora hopp vid höstens SM-tävlingar och Norrlandsmästerskap får jobba med att hitta orienteringsformen till de stundande mästerskapen.