Våldsamma inbrott i Umeå - ny version

I natt misshandlades två män när minst två personer gjorde inbrott i deras villa på Carlslid i Umeå. I fredags skedde ett liknande brott på Ålidhem.
Enligt Umeåpolisen kan det finnas en koppling mellan brotten.

Det var i fredags vid halvtre tiden på morgonen som minst en man och kvinna bröt sig in i en lägenhet på Ålidhem i Umeå. Under tiden som lägenheten söktes igenom av rånarna tvingades lägenhetsinnehavaren med våld att hålla sig lugn.

I natt drabbades två män i 60-års åldern boende i området Carlslid av ett rån. De båda männen misshandlades och fick föras till sjukhus. Den ene med frakturer i ansiktet och den andre mannen med en sårskada i huvudet.
Polisen har kunnat höra männen under dagen och de beskriver också att en det minst var en man och en kvinna som brutit sig in i villan.

- Det är märkligt att det sker ett inbrott på fredag och ett tidigt på måndagmorgon eftersom vi är rätt förskonade från den här typen av brott i Umeå. Så vi kan inte utesluta ett samband, säger polisens presstalesman Bertil Östgård.

Under dagen kommer polisen att förhöra människor boende i området kring Carlslid och hoppas att någon ska ha sett något som kan vara av intresse. Polisen hoppas även på tips från allmänheten för att kunna lösa brotten.