Svalt intresse för persisk mat i Norsjö

Intresset är svalt för persisk mat i Norsjö. Amir-Ali Sohani har tagit över 64:an på Storgatan i Norsjö och döpt om restaurangen till Lilla Amir. Han vill erbjuda Norsjöborna maträtter från sitt ursprungsland Iran, men avvaktar nu efter att ha tvingats slänga osåld mat.

Tills vidare är det pizza och husmanskost som serveras på före detta 64:an på Storgatan i Norsjö som Amir-Ali Sohani lagar till lunchkunderna.

Amir-Ali jobbar sedan han tog över restaurangen för två månader sedan uppemot 80 timmars arbete i veckan. Han har jobbat på restaurangen sedan han flyttade från arbetslöshetens Malmö till Norsjö för drygt fyra år sedan och har redan pizzabagaraxlar, en rejält nedsjunken och en uppskjuten, efter att ha langat in pizza i ugnen dag ut och dag in. Som egenföretagare lagar han mat ännu fler timmar i veckan än förut och gör också mycket pappersarbete.

Men han tycker att det är värt det för att få vara sin egen chef och bestämma själv. Och han har inte gett upp idén om en ny meny.

- Men jag väntar lite med det. Folk här har vill ha samma mat men lite nytt skadar inte, säger Amir-Ali Sohani.