Duell om företagarnas gunst

Socialdemokraterna och moderaterna kämpar om att vara småföretagarnas hjältar inför valet i höst. Ulla Löfgren, moderat, och K G Abramsson, socialdemokrat, båda riksdagsledamöter och ledamöter i riksdagens näringsutskott, möttes i en duell i P4 Västerbotten på måndag eftermiddag.

Ulla Löfgren och moderaterna vill slopa arbetsgivaravgifterna för vissa tjänstejobb. Hon säger att reformen är fullt finansierad bland annat genom att skatteintäkterna ökar på andra håll, till exempel inkomstskatten när svarta jobb blir vita.

K G Abramsson och socialdemokraterna vill å andra sidan satsa mer på företagarnas trygghet. En utredning pågår för att göra en reform som innebär att man lättare kan gå få från att vara anställd till företagare och sen tillbaka till anställd om det går dåligt.

Både moderaterna och socialdemokraterna vill förenkla reglerna för företagarna, men moderaternas Ulla Löfgren tycker att arbetet går för långsamt.

Introduktion till debatten:

Intervju med Amir-Ali Sohani, nybliven företagare som har tagit över restaurang 64:an i Norsjö och döpt om den till Lilla Amir:

Reportage om nya företagare som ser till att Åskilje har butik igen och att Storuman har fått ett nytt kafé i gamla järnvägsstationen:

Hör hela duellen mellan moderaternas Ulla Löfgren och socialdemokraternas K G Abramsson: