Inga tecken på pyroman i Holmsund

Polisen vet ännu inte hur branden i den gamla sporthallen i Holmsund uppstod. Det har varit många anlagda bränder i Holmsund, men polisen förnekar att det skulle röra sig om en pyroman.

Det var under fredagmorgon som den gamla sporthallen totalförstödes i en brand. Polisen misstänkte på en gång att branden var anlagd eftersom ingen el var ansluten till byggnaden.

Igår fanns tekniker på plats i Holmsund för att undersöka resterna av branden. Man har tagit prover som nu skickats för analys, berättar Bertil Östgård som är kommissarie vid Umeå polisen för P4 västerbotten.

Ännu har inga tips eller vittnesmål kommit in till polisen och förundersökningsledare Kenneth Mårtensson säger till P4 västerbotten att det i nu läget inte finns något att jobba vidare på för att få reda på varför branden uppstod. Det man däremot hoppas kunna komma fram till är var branden startade.

Under de senaste fem är har det varit många anlagda bränder i Holmsund men kommissarie Bertil Östgård säger till p4 västerbotten att det inte rör sig om någon pyroman utan de flesta bränderna i Holmsund har faktiskt blivit uppklarade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".